Ontdek Arcen

Arcen: dit kun je er allemaal doen én zien

Staat er een dagje Arcen op de planning? Of logeer jij een weekend in één van de hotels in Arcen of omgeving? Dan hoef jij je zeker niet te vervelen. Op het gebied van activiteiten is de keuze erg gevarieerd, en is er voor ieder wat wils. Ben jij benieuwd welke activiteiten wij jou zouden aanbevelen? Dan is dit artikel iets voor jou. 

Hertog Jan Brouwerij 

De geschiedenis van Hertog Jan begint als vier brouwers in 1915 een moderne stoombierbrouwerij oprichten. En laat dat nu heel toevallig net buiten Arcen zijn. Als jij een bezoekje aan de karakteristieke witte brouwerij in Arcen brengt, dan wordt onder leiding van een ervaren gids het brouwproces laten zien. Beeld je eens in, je ruikt de hop, proeft de mout en daar hoort natuurlijk ook een biertje bij. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Ook organiseert de brouwerij diverse evenementen waar liefhebbers van bier uit heel Nederland op af komen. Hier kun je alles te weten komen over bier, het brouwproces en er zal uiteraard ook geproefd worden. 

Kasteeltuinen Arcen

De kasteeltuinen in Arcen zijn één van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Deze activiteit is dan ook perfect voor een dagje uit met de hele familie. Er zijn meer dan 15 tuinen, veel vijvers en watervallen. Er zijn ontzettend veel prachtige plekjes om op een bankje te genieten en inspiratie op te doen. Je kunt ook prima een dagje naar de kasteeltuinen met kids. Zo kun je een speurtocht doen, is er een speelstrand en kunnen de dieren in de aaiweide worden gevoerd. Zelf kun je een van de vele evenementen bezoeken of tot rust komen in de horeca. Kasteeltuinen Arcen werd vijf jaar op rij door Land van ANWB uitgeroepen tot een van de Leukste uitjes van Limburg, en dat is zeer terecht als je het ons vraagt! 

De IJsvogel  

Ik hoor je denken: wéér alcohol? Dat klopt, maar ook bij de IJsvogel in Arcen moet je echt eens zijn geweest. De IJsvogel stookt en mengt al haar dranken zelf. De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen in het natuurgebied Barbara’s Weerd. Je kunt een rondleiding of bezichtiging boeken om de molenaar en stoker te werk zien gaan. Ook kun je in de Schenkerij “De IJsvogel” alle producten van ‘’De IJsvogel leren kennen. Zo worden er verschillende kruidenbitters, eigen gestookte jenever en likeuren aangeboden. Maar je kunt er natuurlijk ook terecht voor koffie, thee én Limburgse vlaai. Al met al een leuke dag uit voor jong en oud!