Eten en Drinken

Waarom eten in Arcen altijd een goed idee is

Ben jij van plan om Arcen te ontdekken, maar wil je eerst even een bodempje leggen? Of wil je na een lange dag heerlijk neerploffen op een terras in de zon? In Arcen is ontzettend veel keuze op het gebied van ontbijt, lunch, diner en zelfs dessert. Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken, hebben wij vast onze favorieten voor jou op een rijtje gezet. Enjoy!

Ontbijt 

De dag beginnen met een goed, lekker ontbijtje? Dan moet je zeker eens langsgaan bij de echte bakker, Arcener Bakhuys. Hier worden iedere dag verse broden gebakken en ook voor het lekkerste Limburgse gebak kun je hier terecht. In het sfeervolle lunchcafe kun je al voor een klein bedrag een goed ontbijtje scoren. Het Arcener Bakhuys staat vooral om de abrikozenvlaai en verschillende unieke broden. Zeker het proberen waard! 

Lunch 

Lunchen aan een van de mooiste dorpspleinen van Limburg? Dat kan bij ‘t Zoete Genot in Arcen. Als gast voel je hier in het restaurant de knusheid van een huiskamer. Hier kun je naast lunch ook terecht voor ontbijt, warme gerechten en natuurlijke vele hartigheden. Ook is dit leuke restaurant in 2015 genomineerd als meeste gezellige terras van Noord Limburg. Als je een bezoekje brengt aan Arcen, mag een bezoekje aan dit restaurant ook echt niet ontbreken. 

Diner 

Rustiek gelegen aan de bosrand van Arcen ligt pannenkoekenhuis ‘De Bosrand’. Hier kun je niet alleen heerlijk dineren, maar er zijn ook genoeg wandel-en fietsmogelijkheden. Als je op het terras zit of in het restaurant, heb je een prachtig uitzicht op de tuin. Je kunt dus genieten van een heerlijke pannenkoek én de rust van de natuur ervaren. De pannenkoeken worden op ambachtelijke wijze in de pan gebakken. Het is ook zeer geschikt voor kids en rolstoeltoegankelijk, dus iedereen is welkom bij De Bosrand. 

Dessert  

Als jij op zoek bent naar een lekker dessert, dan moet je echt bij ijsmeester Theo Clevers zijn. Hij is in Noord-Limburg bijna een celebrity en zelfs prijswinnend ijsmeester. Zijn ijs is verrukkelijk, en daar is de jury het meestal ook mee eens. De terrassen van Theo Clevers zitten vrijwel altijd vol, niet alleen in Arcen, maar ook in Kessel en Grubbenvorst. Het leuke in Arcen is alleen dat je ook meteen kunt genieten van het uitzicht over de maas of een kijkje kunt nemen in het gezellige centrum.